Leef vanuit je hart!

Ons hart is veel meer dan alleen een orgaan dat bloed rondpompt; het is veel belangrijker dan we denken! Oude culturen waren zich hier al eeuwenlang van bewust en beschouwden het hart als het centrum van ons lichaam. In onze westerse wereld vertrouwen we tegenwoordig vooral op ons brein.

Sinds het begin van de jaren 80 doet het HeartMath Institute in Californië onderzoek naar de kracht en wijsheid van ons hart. Een van de meest fascinerende uitkomsten is dat ons hart de krachtigste bron van elektromagnetische energie in het menselijk lichaam is. Het heeft zelfs zo’n 40.000 cellen die vergelijkbaar zijn met die van onze hersenen, waardoor het een soort ‘mini-brein’ wordt genoemd. Deze neurale cellen sturen voortdurend informatie naar ons brein, wat betekent dat ons hart ons brein aanstuurt, in plaats van andersom.

Het hart is autonoom, wat betekent dat het geen continu signaal van de hersenen nodig heeft om te blijven kloppen. Het genereert zelf elektrische en magnetische velden, waarbij het magnetische veld rondom ons hart wel vijfduizend keer sterker is dan dat van ons brein. Met dit energieveld communiceren we met anderen en vangen we zelfs informatie op. Wellicht kun je wel iets bedenken waar je een situatie had waarin je voelde dat er iets niet goed was. Of dat je ergens een onbekende tegenkwam en dat je meteen wist dat je met deze persoon een klik zou hebben. Het hart heeft dus een eigen intelligentie die niet onderdoet voor dat van ons brein.

Onze emoties hebben een directe invloed op ons hartritme; negatieve emoties verstoren het ritme, terwijl positieve emoties het versterken. Bij hartcoherentie zijn ons hart, brein, emoties, gedachten en gedrag goed op elkaar afgestemd, wat leidt tot harmonie tussen hoofd en hart.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het hart informatie ontvangt voordat iets daadwerkelijk gebeurt, wat we intuïtie noemen. Dit is een belangrijk signaal dat we vaak negeren ten gunste van onze gedachten. Maar onthoud: de mind denkt, maar het hart weet.

Wil je leren hoe je een optimale hartcoherentie kunt bereiken? Probeer dan de volgende ademhalingstechniek:

  • 10 minuten ‘s ochtends waarbij je 4 seconden inademt en 6 seconden uitademt, met als doel te komen tot 6 ademhalingen per minuut.
  • ‘s Avonds herhaal je dit!

Door hartcoherentie toe te passen breng je meer balans in jouw leven en versterk je jouw mentale weerbaarheid!

Mijn motto is niet voor niets “Leef vanuit je hart!”. Ik ben trouw aan mezelf en vertrouw op mijn intuïtie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Neem contact op

Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen.